2012. április 16., hétfő

5. "hármas"

Ma ennek a három országnak az előadóját ismerhetitek meg: Románia, Moldova és Ukrajna



Románia

Alexandra Stan és Inna világsikere után ugyanezzel a stílussal próbálkozik Románia, de most az Eurovízión. A Mandinga nevű zenekar 7 tagú, így sajnos 1 embert nélkülözniük kelessz  Bakuban. Az együttes 2002-ben alakult Bukaresten. ElÅ‘zÅ‘ énekesükhöz hasonlóan a mostani is az Elena nevet viseli. Műfajukat tekintve nagyon sokszínűek, pont mint a dal is, mivel az angol mellett még spanyolul is hallunk benne részeket.
              Ukrajna

 Gaitana egy ukrán-kongói énekesnÅ‘. Kiskorában hamar sikerült több nyelvet is elsajátítania, mivel beszél franciául, oroszul, ukránul, és emellett ismeri a lingala nyelvet is. Az általános iskolában szaxofonozni tanult. Karrierje sokakhoz hasonlóan egy tehetségkutató műsorban indult, amin 3. helyezést ért el. Kezdetben csak háttérénekes volt, de 2003-ban már kiadta elsÅ‘ albumát. Ukrajnában és Oroszországban is nagy sikerei vannak

                Moldova

Pasha Parfeny egy nagyon tehetséges génekkel megáldott ember. Az anyukája zongora tanár, míg az apukája énekes és gitáros volt. Zongora, majd Jazz szakra járt. 2009 nyarán egy zenei fesztiválon vett részt, amin nagyon jól szerepelt. Több éve próbálkozik a moldovai nemzeti döntőn, és végre sikerült is neki. Az idei volt a negyedik próbálkozása, úgy tűnik 4 a moldovai igazság!

Ma nem volt nagy küzdelem, hogy eldöntsem, ki hova kerül:

1. Gaitana (Ukrajna)
2. Mandinga (Románia)
3. Pasha Parfeny (Moldova)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése