2012. április 10., kedd

1. "hármas"

Sziasztok! 

Kitaláltam egy remek módszert, amivel megismerhetjük közelebbről az összes 2012-es versenyzőt!
Ez az úgynevezett "hármas". Mindig 3 földrajzilag egymáshoz közelálló országot választok, és mindegyikük versenyzőjéről írok egy kis ismertetőt. Remélem tetszeni fog, és valóban sikerül megismerni őket!

Ma Belgiumot, Hollandiát és Dániát választottam, hogy megkezdjék ezt a kis "hadjáratot".


Hollandia

Joan Frankát 2010 szeptemberében fedezték fel, a "Hollandia hangja" -The voice of Holland- nevű 
tehetségkutatóban. Csapata meg is nyerte a show-t. Többsikeres dala született az évek alatt. 2012 februárjában újra küzdelembe szállt, de most azért, hogy ő képviselhesse országát az Eurovízión. Mint látjuk, megint sikerült győzelmet aratnia.


Dánia

Soluna Samay igazából nem is dán, mivel Guatemalában született, és egészen 10 éves koráig ott is éltek. Eredeti nevében a Kettel is szerepel -azaz Soluna Samay Kettel-. Igazán "beszédes", mivel 4 nyelven folyékonyan tud társalogni. Angolul. dánul, németül és spanyolul. Ez előnyére válhat a Dalfesztiválon is. Igaz, hogy még fiatal, de már első albuma megjelent 2011 szeptemberében. A Dansk Melodi Grand Prix megnyerésével kapta meg a jogot, hogy képviselhesse országát.


Belgium

Idén Belgiumot Iris -azaz Airis- képviseli. Airis Morkoven-ben született, 1995 Januárjában. November 18-án jelentette be a VRT, hogy 2012-ben belga színekben, ő állhat a színpadra Bakuban. Irisnek, még egy albuma sem jelent meg, de ez az életkorából kifolyólag érthető. A pop-ot és a country-t tartja saját műfajának. Mivel ilyen fiatal, igazi zenei pályát nem tudok mellé csatolni, így ez most egy elég rövidke ismertetés lett.



Van még egy meglepi a  végére, még pedig az, hogy mindig felfogom állítani az én kis "listámat" a három cikkben szereplÅ‘ országról.
Ma nehéz dolgom volt, mert 3 nagyon jó dalt választottam, de végül muszáj dönteni.

1. Iris (Belgium)
2. Soluna Samay (Dánia)
3. Joan Franka (Hollandia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése