2012. április 21., szombat

10. "hármas"

Bulgária, Szerbia és Montenegró versenyzőjét ismerhetitek meg ma!


Montenegró


Montenegró idén újból -már sokadjára- elsőként léphet színpadra. A 2012-es Eurovíziós Dalfesztivált, a nem pont a rádióbarát dalairól híres, Rambo Amadeus fogja indítani. A szerbiai születésű montenegrói énekes-szövegíró a Jazz és a Rock műfajokat kedveli leginkább. Rambot a hivatalos montenegrói televízió kérte fel arra, hogy képviselje országát. Különleges választás, nemde?



Szerbia

Zeljko Joksimovic 39  éve 40 éve született, a volt Jugoszlávia területén, a mai Szerbiában. Zeljko egy szerb énekes, dalszerzÅ‘ és producer. Már többször is átélhette az Eurovízió fogatagát, mivel 2004-es versenyzése után, Å‘ volt a 2008-as belgrádi verseny egyik műsorvezetÅ‘je. 2004-ben majdnem megnyerte a versenyt, -csak második lett- de idén mindent ki fog tenni magáért!




Bulgária

Sofi Marinova az egyik leghíresebb bolgár énekesnő, aki a februári bolgár válogató megnyerésével érdemelte ki ezt a lehetőséget! Már 2 éves korában óriási érdeklődést mutatott a zene iránt, ami később sem múlt el. Fiatalabb korában a legnagyobb példaképei közé tartozott Dragana Mirkovic, Michael Jackson, Sandra és Whitney Huston. A po-folkot és az ethno-popot tekinti saját műfajának!

Mai választottak:

1. Zeljko Joksimovic (Szerbia)
2. Sofi Marinova (Bulgária)
3.  Rambo Amadeus (Montenegró)

3 megjegyzés:

  1. "Zeljko Joksimovic 39 éve született, a volt Jugoszlávia területén, a mai Szerbiában." Attól függetlenül, hogy a magyar wikipedia vonatkozó része nincs frissítve, az igazából 40. :D (A cikked megírása előtti napon volt a szülinapja :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a beégetést :DD Már javítom is át

      Törlés
    2. Jaaaj, nem beégetésnek szántam, csupán helyreigazítás :D És frissítettem a wikit is.
      (Mellesleg igen, ha éppen bejelentkezek, akkor Cerise néven fogok neked kommentelni, ha lusta vagyok bejelentkezni, akkor Csengettyű, mint az ESCHungary-n.)

      Törlés