2012. április 18., szerda

7. "hármas"

Mai hármas: Írország, az Egyesült Királyság és Izland

Izland

Greta -a duó női tagja- négyéves kora óta hegedül. A művészeti Akadémián szerezte meg a diplomát, és jelenleg a mesterdiplomáján dolgozik. Tagja egy izlandi szimfonikus zenekarnak. Különlegesség, hogy Gretának 2 dala is bejutott a nemzeti válogató döntőjébe!
Jónsi -a duó férfi hangja- már egyszer részt vehetett a versenyen, 2004-ben. Azóta tévés, filmes tapasztalatokat szerezett, mint műsorvezető és színész.






Írország

Furcsa egybeesés, hogy pont egybe raktam 2 visszatérő előadót, mivel a Jedward nevű formáció is részt vett már a Dalversenyen, és nem is olyan régen. Tavaly "lipstick" nevű dalukkal a 8. helyig tudtak eljutni a döntőben. Az "ecsetfejű" ikrek már 20. évüket élik. A két testvért 2009-ben, az angol X Factor-ban fedezték fel, ahol nem sikerült nyerniük, de úgy tűnik az Eurovíziót nem adják fel!



Egyesült Királyság
  
Engelbert Humperdinck -aki már túl van a 75. életévén- egy brit pop énekes. Indiában született, de 10 éves kora óta Angliában él. Fiatal korában klubokban szaxofonozott, ezzel kereste a kenyerét. Énekesi pályáját barátai unszolására kezdte meg. 1964-ben vette feleségül Patricia Healey-t, akitől már 4 gyermeke született, és 9 unokája is van. Több sikeres album után, őt kérte fel a BBC Anglia képviselésére, amire nem tudott nemet mondani!


Mai lista:


1. Jedward (Írország)
2. Greta és Jónsi (Izland)
3. Engelbert Humperdinck (Egyesült Királyság)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése