2012. április 25., szerda

14. "hármas"

...és vége. Sikerült az összes 2012-es előadót megismernünk! Mára már csak 3 ország maradt, mégpedig a következők: Fehéroroszország, Szlovénia és Horvátország.


Fehéroroszország


A Litesound egy olasz-fehérorosz, pop-rock fiúcsapat, amit 2 tesó -Dmitry és Vladimir Karyakin- és egy olasz énekes -Jacopo Massa- alkot. A banda 2002-bven alakult, de akkor még csak a 2 tesóból állt. Később többen lettek. 2006-ban egy nemzetközi zenei versenyt is megnyertek. Az idein kívül 3-szor indultak már a fehérorosz válogatón, az Eurofest-en -2006-ban, 2008-ban és2009-ben.

Szlovénia

Eva Boto egy 16 éves szlovén énekesnő, aki az idei verseny legfiatalabb énekese, 1 évvel előzi meg Iris-t, aki 17 éves. A szlovén nemzeti döntőt sikerült megnyernie. A győzelemhez vezető úton, többek között Ell és Nikki tavalyi nyertes dalát is elénekelte!

Horvátország

A 40 éves Nina Badric Zágrábban látta meg a napvilágot. Mielőtt megkezdte volna előadóművészi karrierjét, banki pénztárosként dolgozott. Az 1990-es évek elején kezdett énekelni, kihasználván a tánczene hirtelen megnövekedett népszerűségét, ugyanakkor repertoárja fokozatosan illeszkedett a popzenei fősodorhoz. Nina Badrić ismert Severina Vučkovićtyal való régóta tartó rivalizálásáról. Részt vett a népszerű horvát televíziós show, a Mjenjačnica műsorában, melynek keretében egy napra cserélt egy állatkerti gondozóval.

És az utolsó kis lista:

1. Litesound (Fehéroroszország)
2. Eva Boto (Szlovénia)
3. Nina Badric (Horvátország)

Pár perc, és közzéteszem a top 42-es listámat, remélem már várjátok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése