2012. április 23., hétfő

12. "hármas"

Ma minket és szomszédainkat ismerhetitek meg: Szlovákia, Magyarország és Ausztria versenyzői a mai választottak.

Magyarország

A Compact Disco 2008-ban alakult Budapesten. A csapatot négy férfi alkotja -Lotfi Behnam, Pál Gábor, Sándor Attila, Walkó Csaba- akik különböző zenei háttérrel rendelkeznek. 2009-ben adták ki az első albumukat, ami után hamar leforgatták az első videoklipjüket is. A CD-t jelölték a 2010-es Fonogram-díjra, „Az év elektronikus zenei produkciója” kategóriában. Ezután jelölték őket a 2010-es Otto-díjra, mint "Az év felfedezettje". Több remixet és feldolgozást készített a csapat az évek alatt.A csapat az egyik legnépszerűbb elektronikus banda Magyarországon.
Ők kapták a "2010 legjobb albuma" díjat, amelynek nagyon örült a csapat, mivel ez volt az egyik legnagyobb elismerésük itthon. Magyarország mellett még Angliában, Németországban, Ausztriában és Svájcban is jelentek meg lemezeik. A 2012-es magyar válogató megnyerésével kaphatták ezt a remek "ugródeszkát", amivel igazán népszerűvé válhatnak külföldön is!

Szlovákia

Miroslav Smajda -Miro Smajda vagy Max Jason Mai- Csehszlovákiában, Kassán született, 24 éve. A Česko Slovenská Superstar nevű szlovák tehetségkutató műsorban vált igazán népszerűvé, ahol 2. lett. 2010-ben egy táncos tévé műsorban szerepelt, majd megnyert 3 díjat (az év albuma, dala és újonca). Csehországban és Szlovákiában egyaránt koncertezik, fesztiválokra jár.


 Ausztria

 A Trackshittaz egy ausztriai hip-hop banda, amit Lukas Plöchl és Manuel Hoffelner alkot. A tavalyi nagyon komoly osztrák ballada után ez egy furcsa választás szomszédainktól. 2010 óta 3 albumuk jelent meg, amik kisebb-nagyobb sikerrel jártak. A daluk nagy része a címadó Woki mit deim Popo kifejezésből áll, ami körülbelül annyit jelent, hogy "rázd a feneked".

Ma 3 nagyon jó dalt sikerült kiválasztanom, így nehéz a döntés:

1. Max Jason Mai (Szlovákia)
2. Compact Disco (Magyarország)
3. Trackshittaz (Ausztria)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése