2012. április 14., szombat

3. "hármas"

Akiket ma megismerhetünk: Görögország, Macedónia és Albánia

Görögország

Eleftheria Eleftheriou egy ciprusi-görög énekesnő, aki már kiskora óta zenével akart foglalkozni. Igazán híressé a Görög X-Faktorban vált, amit igaz nem nyert meg, de mégis sikerült népszerűvé válnia. 
Amellett, hogy zongorát és zeneelméletet tanult fiatal korában, a középiskola után Angliában, Londonban folytatta ezeket.
A dalában keverednek a modern és különleges elemek, így igazán szerethető.





Albánia

Rona Nishliu a Ethet & Krasta Show nevű tehetségkutatóban vált híressé. 2 másik énekessel egyszer már megpróbált eljutni az eurovízióra, akkor sajnos nem sikerült, de nem adta fel, és újult erővel több év után most egyedül bebizonyította mennyire jó énekes. Elég népszerű Koszovóban, Albániába, Macedóniában és Montenegróban is.



Macedónia

A 45 éves énekeső, Kaliopi Bukle -azaz Kaliopi- képviseli országát idén Bakuban. Ő több mint egy egyszerű énekesnő, mivel egyben dalszöveg író is. 10 éves korában megnyerte a "macedón gyerekek fesztiválját". 1996-ban tért vissza a zenéhez, a SkopjeFest-en, ami egyben Macedónia eurovíziós dalának kiválasztása volt. Érdekesség, hogy ő volt az első aki a különálló Macedóniát képviselte az Eurovízión. 


Ma könnyű dolgom volt -legalábbis azt hiszem.

1. Rona Nishliu (Albánia)
2. Eleftheria Eleftheriou (Görögország)
3. Kaliopi (Macedónia)
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése