2012. április 20., péntek

9. "hármas"

..és elérkezett ez a nap is, amikor a rendező ország az egyik a három kiválasztott közül. Ma Azerbajdzsán, Grúzia és Oroszország dalát ismerhetitek meg!


 Azerbajdzsán

Sabina Babayeva 32 éve, December 2-án látta meg a napvilágot, Bakuban. A tavalyi győzelem után felröppentek olyan hírek, hogy Azerbajdzsán újra az Ell/Nikki párost küldi, de ehhez képest az ITV Sabinát kérte fel erre a feladatra. Egész Azerbajdzsánban népszerűvé vált amikor 2003-ban elénekelte egy azeri film főcímdalát. Sabina nemrég járt Magyarországon, és találkozott a Compact Discoval.


Grúzia

Anri Jokhadze egy grúz énekes, akinek 12 dalt sikerült legyőznie a grúz nemzeti döntőn, ahol a közönség és zsűri szavazatok 50-50%-ban befolyásolták a végeredményt. Anri 4 évesen kezdte az éneklést, még óvoda előtt. Több versenyen és koncerten vett részt Grúziában. Érdekesség, hogy magának szokta rendezni a klippjeit.



Oroszország


Buranovskiye Babushki egy orosz asszonykórus, akiknek idén sikerült -maguk mögé utasítva egy már Eurovíziót nyerő énekest, Dima Bilant- megnyerniük az orosz nemzeti válogatót. Tavaly is szóba jött, hogy esetleg ők fogják képviselni az oroszokat, de végül Alexey Vorobyovot kérték fel. A nagyik már a 2010-es válogatón is indultak, de ott sajnos csak a 3-ak lettek. Magukat orosz-udmurt, pop és népzene énekeseknek tekintik.




3 teljesen más dalt kellett ma rangsorolom, ennél egyszerűbb nincs is:

1. Sabina Babayeva (Azerbajdzsán)
2. Buranovkiye Babushki (Oroszország)
3.  Anri Jokhadze (Grúzia)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése