2012. április 19., csütörtök

8. "hármas"

Ma is, mint mindig, három előadót ismerhettek meg! Ezek a következő országokéi lesznek: Törökország, Ciprus és Izrael

Törökország

Can Bonomo Izmirben látta meg a napvilágot, Törökországban. 8 éves korában kezdett gitározni. Magán iskolákba járt, majd 17 évesen vokálosként kezdte el a pályafutását Isztambulban. Később filmes és tévés tudást sajátított el az isztambuli Bilgi főiskolán. Több rádión is kezdett dolgozni. A rádiós sikerek után a török zene csatornánál kezdett dolgozni. Idén pedig őt kérték fel Törökország képviselésére!

Izrael

Tavaly Izrael biztos volt a továbbjutásban, hisz olyan énekest küldtek akinek már egyszer sikerült megnyernie a versenyt, de sajnos -vagy inkább szerencsére- nem jártak sikerrel. Idén egy különlegességgel próbálják felhívni magukra a figyelmet, és ezért az Izabo nevű formációt küldik Bakuba. 2003-ban jelent meg első albumuk, amit követően a zenekar nyugat Európában hamar népszerűvé vált.

Ciprus

Ciprus idén egy igazán "románpop"-os  dalt küld, amit Ivi Adamou énekel. Mindennapi témát boncolgat a dal, a szerelmet. Egyébként a mindössze 19 éves lányt a 2. görög X Faktorban fedezték fel, ahol a 6. helyen végzett. A tehetségkutató show után rögtön kiadta az első albumát, ami aranylemez lett. Tavaly Ciprusnak nem sikerült kvalifikálnia magát a döntőbe, de idén a közvélemény szerint nem kell félniük a kieséstől.

Ma 3 teljesen különböző dalt hallgattam, és ezeket kell rangsorolnom:

1. Can Bonomo (Törökország)
2. Izabo (Izrael)
3. Ivi Adamou (Ciprus)


...és még valami: miközben -remélem- sikerül megismernünk minden dalt és előadót, én minden nap azt a 3 dalt amit bemutatok, elhelyezek a top 42-es listámba. Így, amint az utolsó hármast is közzétettem -körülbelül egy hét múlva- már meg is tudom majd osztani veletek, hogy kik is a kedvenceim. Tehát ezekkel a kis ismertetőkkel a saját dolgomat is lekönnyítem, mivel naponta csak 3 dalról kell döntenem, és e mellett sokkal igazságosabb vagyok, mivel jobban áttudom gondolni, hogy ki hova kerüljön, mintha 10 dalt akarnék egyszerre beszuszakolni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése