2012. április 15., vasárnap

4. "hármas"

Ma a következő országok képviselőit ismerhetitek meg: Svájc, Franciaország és Olaszország
 

Svájc

Svájcot idén egy testvérpár képviseli, Ivan és Gabriel. Korán kezdték a pályát, már 13 évesen mindketten bandákban szerepeltek, de ekkor még nem közösen. Ivan a gitárral, míg Gabriel a billentyűs hangszerekkel barátkozott össze. Egyik legnagyobb sikerük talán az, hogy sikerült a Shoot című dalukat a 2009-es jéghoki himnuszává tenniük. Svájc mellett Olaszországban is népszerűek a Sinplus tagjai.


Franciaország
Anggun egy indonéz-francia énekes-dalszerzÅ‘nÅ‘ aki idén megkapta a lehetÅ‘séget arra, hogy országát képviselje az Eurovíziós Dalfesztiválon. 8 éves korában jelent meg az elsÅ‘ lemeze, gyerekdalokkal. 3 nyelven összesen 23 albuma jelent meg. Király Lindához hasonlóan Å‘ is dolgozott már együtt  Pras Michel-lel, a Fugees alapítótagjával! Több nemzeti siker mellett, egy népszerű magyar elÅ‘adóval -Varga Viktorral- elkészítette 2012-es versenydalának magyar-francia-angol verzióját!
 


Olaszország

Maria Chiara Fraschetta -azaz Nina Zilli- egy 32 éves olasz énekes-szövegírónő. Már 13 éves korában opera éneklést kezdett tanulni. A középiskola befejezése után 2 évet Amerikában, New Yorkban töltött. 2009-ben döntött a Nina Zilli művésznév mellett, amit az anyukája keresztnevéből talált ki. A sanremoi fesztiválon döntöttek úgy, hogy őt küldik Bakuba!

 Ma könnyű, és egyben nehéz dolgom is volt:

1. Anggun (Franciaország)
2. Sinplus (Svájc)
3. Nina Zilli (Olaszország)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése