2012. március 26., hétfő

Visszatérők

Visszatérők

Szinte minden évben vannak előadók, akik újra megakarják próbálni a versenyt, kisebb és nagyobb sikerrel. Idén -tavalyhoz képest- kevés ilyen művész van.

 Az akire még biztos, hogy mindenki emlékszik Írország. Idén -2011 után újra- a Jedward képviseli őket. Tavaly 8. helyig jutottak, ez is egy nagyon jó helyezés, de úgy tűnik idén nyerni akarnak.

2004-ből 2 előadót is köszönthetünk. Az első Jónsi, aki idén Izland színeiben énekel. Ő 2004-ben 19. lett, 2007-ben a nemzeti döntőjükön 2. Idén pedig -egy kis közreműködéssel- újra versenyezhet! A másik gyakorlott énekes Željko Joksimović. Ő Szerbia és Montenegrót képviselte 2004-ben, most csak Szerbiát.

Gondoltam kicsit feldobom a sötét és unalmas hétköznapokat ezzel a kis ismertetővel, de nyugalom, mostantól egyre sűrűbben kaptok majd ilyen kis infókat.

2 megjegyzés:

  1. Azt még szeretném hozzátenni, hogy Željko többször is részt vett, bár nem énekesként: 2006-ban Bosznia-Hercegovina, 2008-ban Szerbia versenydalát ő írta. A 2008-as belgrádi versenyen műsorvezető is volt, ez volt az első alkalom, hogy az Eurovízión valaki egyszerre volt jelen műsorvezetőként és dalszerzőként.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy kicsit okosabbá tettél minket :) Ebbe a cikkbe egyébként direkt csak őket tettem bele, mivel ők azok akik a színpadon már egyszer bemutatták a tehetségüket.

      Törlés