2012. március 28., szerda

Junior Eurovízió

Junior Eurovíziós Dalfesztivál

Mint már tegnap előtt olvashattátok, mostanában nem lesz túl sok újság, -mivel ugye már minden dal megvan- ezért mindig valami kis "információ csomagot" kaptok. Legutóbb a visszatérőkről kaphattatok egy sok írást, most a Junior Eurovíziót választottam.
Kezdjük ott, hogy egyáltalán mi ez?

Ez a verseny igazából az ESC "gyerekesített" változata. A dalok előtt kis képeslapok vannak, a show-ba meghívnak helyi hírességeket, és talán amiben a legjobban hasonlít, hogy minden a zenéről szól. Bár sok dologban eltér. Fontos, nem az előző évi nyertes ország rendez -megtörténhet, például 2011-ben az előző győztes rendezhetett- hanem pályázni kell.

Mint a "nagy" Eurovízión itt is vannak ritkán visszatérők. 2011-ben 2009-es 3. helyezése után visszatért Katya, aki Oroszországot képviselte mindkét alkalommal. Tavaly sajnos csak 4. helyig repítette tehetsége.

2011-ben különleges dolog történt, mivel a verseny működése óta először az előző évi nyertes rendezhetett, ami Örményország volt. A show-t Jerevánban, Örményország fővárosában rendezték. Tavaly 13 ország versenyzett a december 03-án tartott fesztiválon. Bulgária kis kihagyás után újra harcolt a győzelemért. 2 ország pedig visszalépett.

Az előzetes találgatások több országot is esélyesnek tartottak:

Talán a legnagyobb mellé jóslás Svédország volt. A várva várt dobogó -egyesek szerint első hely- helyett csak 9. helyen végzett Erik Rapp, a mindössze 13 fős mezőnyből.

A leghelytállóbb tipp talán Hollandia győzelme volt, mivel Rachel -aki a tinédzserségről énekelt- 2. helyig jutott a versenyben. Még ide sorolhatjuk Macedónia bukását. A legtöbb ember utolsó, utolsó előtti helyre várta őket. Sajnos be is igazolódott, mivel csak 12-ek lettek.

A versenyt, a sokak által szeretett Candy music nyerte meg, amit Grúzia küldött a nagy közönség elé. Itt a győztes dal:




A 2012-es versenyt Hollandia fogja tartani, ez egy különleges verseny lesz, mivel a 10. a dalfesztivál történetében.

Remélem okosabbak lettetek, és már várjátok a következő cikket. :)







1 megjegyzés: