2012. július 8., vasárnap

A 2013-as Eurovíziós Dalverseny házigazdája: MALMÖ

A verseny helyszíne 2008-ban, az átadása előtt


A mai napon, eljött az a pillanat, amelyre már két hónapja várunk. Itt az ideje megtudni, hogy hol lesz megrendezve a 2013-as Eurovíziós Dalverseny. A svéd közmédia, az SVT bejelentette, hogy Malmö ad otthont a megmérettetésnek 2013. május 14-16-18-án. A SVT szerint a legutolsó pillanatban sem volt biztos, bármikor változhatott volna, hogy Stockholm, vagy Malmö lesz. Martin Österdahl azt nyilatkozta, hogy nem volt könnyű feladat meghozni a végleges döntést. "Azért választottuk Malmöt, mert nagyon jó az infrastrukturális kiépítettsége, jó tapasztalataink vannak a korábbi Melodifestivalan elődöntőkről, és az 1992-es Eurovíziós Dalversenyről is" - nyilatkozta. "A választásunk azon alapult, hogy a környezet, és a technikai adottságok mind-mind megfelelőek, és erre tökéletes esemény lesz az Eurovíziós Dalverseny, mint egy nagyszabású TV-show, mint az előtte való felkészülési procedúra." - tette hozzá Mr. Österdahl.

Jan Ola Sand, a verseny norvég származású főfelügyelője a következőket nyilatkozta: "Mi nagyon örülünk, hogy már ilyen korán, ebben a szakaszban van konkrét rendező városunk. Ez nem mutat mást, mint, hogy mennyire elkötelezett az SVT, és egész Svédország, hogy egy lenyűgöző műsorsorozatot kínáljanak nekünk májusban. Biztosak vagyunk benne, hogy Malmö tökéletes otthona lesz jövőre a megmérettetésnek."

Malmö Svédország harmadik legnépesebb városa, mely földrajzi fekvését tekintve a Norvég-tenger, és a Balti tenger találkozásánál fekvő Øresund szorosnál található, Svédország egyik legdélebbi pontján. Nagyon fontos közlekedési szempontból megemlíteni a Dániával szoros kapcsolatot teremtő Øresund-hidat, ami egyenesen a dán fővárosba, Koppenhágába vezet. Korábban már tartottak a városban Eurovíziós Dalversenyt, 1992-ben, amikor Carola Fångad Av En Stormvind című dalának előző évi győzelme miatt került Svédországba a verseny. A fesztiválnak otthont adó aréna befogadóképessége 15 500 fő. 2009 óta szokták itt megrendezni a Melodifestivalen (svéd nemzeti válogató) egyik elődöntőjét. A Malmö Aréna teljesen hasonló felépítését tekintve a 2007-es verseny helyszínéhez, a helsinki Hartwall Arénához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése