2012. június 9., szombat

Három város esélyes

A svédek hamar kezdik a szervezkedést, így már 3 város is felvetült a jövő évi helyszínek listáján.

A szervezésre egyértelműen a legesélyesebb a főváros, Stockholm, mivel a Friends Arénának -amit még nem mutattak be- 67500 fő lesz a befogadóképessége. A svéd nemzeti döntő végső döntőjét nagy valószínűséggel itt fogják rendezni, de az Eurovízió már kétesélyes. Még bezavarhat a svéd futballcsapatok versenye, aminek kupadöntője 5 nappal a verseny előtt lesz. Ha belegondolunk Németországban több hónap alatt alakították át színpaddá, a düsseldorfi arénát.

Hans Brindfors, Lars Axelsson och Björn Larsson.

A másik két helyszín az első mellett eltörpül, mivel a göteborgi Scandinavium 14 ezer embert képes befogadni, a Malmö Aréna pedig körülbelül 15 ezer  főt.

Felvetült az az őrült -és elég drága- ötlet, hogy a 2 elődöntőt rendezzék Göteborgban és Malmöben, majd a döntőt a legnagyobb arénában, Stockholmban. Nincs túl sok esély erre, mivel a sok technikai beállítás és építés miatt nem lenne idő próbákra. A pénzről pedig még nem is beszéltünk! A delegációk szállítása, elhelyezése temérdek időt és szervezésre is felhasználható pénzt emésztene fel.

Persze még sok idő van májusig, de jó előre gondolkodni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése