2012. április 17., kedd

6. "hármas"

Ma a skandináv államok képviselőivel ismerkedhettek meg közelebbről, azaz Svédország, Finnország és Norvégia



Svédország

Lorine Zineb Noka Talhaoui -azaz Loreen- egy svéd pop énekes és zenei producer. Ő is egy tévés műsorban indította pályafutását, a "Példakép" -Idol- 2004-es évadjában szerepelt, és egészen a 4. helyig eljutott. 2005-ben egy tévénél kezdett dolgozni. Loreen kitartó volt, és a tavalyi bukása után újra megpróbálta megnyerni a svéd válogatót.


Finnország

A dalt egy mindössze 21 éves lány, Pernilla énekli. Svéd nyelven fog felhangzani a dal a versenyen, ha már a svédek angolul énekelnek. Egyébként a dalszerző maga, Pernilla édesapja. A lány 15 évesen megnyert egy gyerekekhez szóló világversenyt, és onnantól már szinte eldöntött volt, hogy mi is lesz a kislány foglalkozása.


Norvégia

Az "új Eric Saade", legtöbbször ezt a kifejezést olvasom Tooji-ról, aki egyébként egy norvég-iráni énekes, modell és televíziós műsorvezető. Iránban született, de már 1 évesen elköltöztek Norvégiába. A modellkedést 16 évesen kezdte. A modell munkák után egy norvég zenei csatornánál kezdett  dolgozni. Két műsora volt, a "Tooji 10 kedvence" és a "Szuper Vasárnap". A Melodi Grand Prix megnyerésével érdemelte ki az eurovíziós szereplést.

Top 3:

1. Loreen (Svédország)
2. Tooji (Norvégia)
3.  Pernilla Karlson (Finnország)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése